LoHotSpot Loznički bilten logo
Scena za mlade

Šta je Scena za mlade?

Najveća škola glume u Srbiji po broju učenika, opština i gradova. Trenutno radimo u Beogradu, Nišu, Loznici, Leskovcu, Knjaževcu, Ćupriji, Ljuboviji...

Koji su vaši ciljevi?

Glavni cilj je da se razvije pozorišna publika kao i amaterska školska pozorišta u opštinama i gradovima širom Srbije, kao i povezivanje aktuelnih (13) gradova i opština u kulturnu mrežu Srbije. Ali naš prioritet je edukacija dece i mladih na polju dramskih umetnosti.

Kako mislite da ćete to postići?

Tako što radimo sa profesionalcima, Scena za mlade angažuje više dramskih umetnika i profesora sa akademija umetnosti, glavni predavač je Nina Grahovac – profesor scenskog govora na Akademiji umetnosti u Beogradu. Pozivam vas na naše javne časove, tu se najbolje vidi koliko profesionalna praksa u radu sa mladima daje rezulate.

Zašto Loznica?

Zato što je Loznica moj rodni grad i ponosan sam na to. Ali ponosan sam i na druge uspehe svojih sugrađana. Kanacelarija za mlade u Loznici više puta je zvanično bila najbolja u Srbiji. Ali institucije ne znače ništa ako u njima nisu pravi ljudi, njen koordinator Tanja Glišić je pomogla da se ova ideja uobliči i da postane uspešan poslovni poduhvat. Ovde je sve počelo, pre 5 godina Scena za mlade je bila jedna vrlo smela ideja. U gradskoj upravi smo naišli na puno podrške. Kroz našu školu u Loznici je prošlo 980 osnovaca a sada počinje prijava za upis srednjoškolaca na besplatan početni kurs (u trajanju od mesec dana). Ovo nije samo škola glume već škola retorike i besedništva, škola jačanja samopuzdanja i razvijanja lične kreativne energije pa i sučeljavanja ove sa energijama drugih, što je vrsta socijalne discipline koja se najbolje razvija glumom.

Tražimo mlade ljude koja žele da rade na sebi. U SZM Loznica su angažovani profesionalni glumci Aleksandar Gligorić i Ivan Isailović.

Upis na telefone - 069 50 111 50 i 069 50 333 50
i u Omladinskom centru Grada Loznice, subotom od 11-18 h

Intervju:
Ivan isailović
Scena za mlade