LoHotSpot Loznički bilten logo
Pro Futuro Sports
Sport Scholarships in the USA

Sta je Pro Futuro? 

Pro Futuro Sports je organizacija koja pomaže mladim sportistima širom sveta da dobiju sportske stipendije u američkim srednjim školama i na univerzitetima. Pro Futuro Sports ima i program akademskih (školskih) stipendija kreiran da pomogne mladim akademcima da školovanje nastave u nekoj od američkih obrazovnih institucija. Ovo je osma godina postojanja i funkcionisanja PFS-a i do sada je kroz naše programe uspešno prošlo preko 600 klijenata. Tradicija i veliki broj klijenata iz svih delova sveta svrstava nas u najveću i najuspešniju organizaciju ovog tipa u jugoistočnoj Evropi i jednu od nekoliko najvećih i najuspešnijih na čitavom starom kontinentu.

Da li su neki sportisti iz Loznice korisnici vaših stipendija?

Kao rođeni Lozničani negujemo posebne simpatije prema ljudima iz tog kraja i svesrdno se trudimo da pomognemo mladima i ambicioznima da svoje karijere podignu na sledeći nivo. Nekolicina momaka i devojaka iz Loznice je koristila naše usluge, a određen broj je u programu za narednu godinu. Izdvojiću Ivana Lukića, mladog košarkasa koji trenutno nastupa u dresu James Madison University iz Vašingtona i Miloša Jugovića, fudbalera koji je diplomirao na Emory and Henry College kao i Nikolu Cvetinovića, diplomca Acron University i trenutno profesionalnog košarkaša u inostranstvu, koji je indirektno bio deo PFS-a.

Kako Vam se sviđa grad Loznica?

Veoma mi se dopada. Dosta se razlikuje od mesta iz kojeg dolazim. Ovo je mala zajednica u kojoj se svi međusobno poznaju što daje neku toplinu. Veoma je lep i šarmatan grad a ljudi si gostoljubivi i prijatni. 

Takođe, kada smo dolazili kao investitori dobili smo podršku od Grada Loznice. Trebalo je mnogo vremena da prikupimo svu potrebnu dokumentraciju i potrebno je poznavati lokane procedure i zakone republike, tu nam je Grad Loznica pomogao da budemo efikasniji. Takođe su nam pomogli da taj proces ubrzamo savetujući nas šta je u kom trenutku od dokumenata potrebno. Trudili su se da sve brzo reše. Do sada imamo savršenu saradnju. Jedini problem je činjenica da nam je trebalo mnogo vremena da dobijemo struju, ali i to smo na kraju uspešno rešili.

Kako konkurisati za vaše stipendije?

Svi zainteresovani se mogu javiti na telefone 011 34 777 36 i 065 3883 001 ili popuniti upitnik na sajtu www.pfsinfo.org 

Koliko to košta?

Prijava za naš program je potpuno besplatna, a provizija od 3.000 evra se plaća po realizaciji. Stipendije mogu iznositi do maksimalnih 100% što u tom slučaju pokriva: školarinu, smeštaj, hranu, a ne retko i knjige i zdravstveno osiguranje. 100% predstavlja ukupnu sumu troškova studiranja, života i bavljenja sportom i naglasiću da je to maksimalan iznos stipendije što implicira da iznosi mogu biti i manji.

Moto Vaše firme?

Moto PFS-a predstavlja zvezdu vodilju koja nas uvek podseća na svrhu posla kojim se bavimo: "Sport i škola u isto vreme!"

Intervju:
Marko Vulović
general manager
060 13 13 736
011 347 77 36
www.pfsinfo.org

Pro Futuro Sports